I år skal jeg altså være så fenomenalt tidlig ute, at jeg i hele desember bare skal sitte med beina høyt, spise deilige førjulslunsjer, ha tom møtekalender på jobb. Jeg gleder meg! Men jeg tror jeg trenger hjelp og råd. Og kanskje dine kommentarer kan bli en del av en fremtidig bok som kunne hete: O´jul med ditt mas. Hvordan få en smertefri førjul og en stressfri desember.
Hundrevis av mil for 100 portretter
Kvinnfolk!! Bok ute 27.10.
Kvinnfolk,
272 sider,
Hardback,
ISBN 978-82-998581-4-4
Les mer eller kjøp boken her:
Redaktør Christine Kristoffersen Hansen har samlet 46 kvinner fra Nord-Norge i en bok. Dette er kvinner som jevnlig ytrer seg i offentligheten gjennom kronikkspalter, blogger, og nettsteder. En del av tekstene har vært publisert tidligere. Alle tekstene er fra det siste året, og speiler hva (nordnorske) kvinner er opptatt av i dag. Og det er mye. Det er en stor glede for oss å løfte frem disse tøffe og talentfulle kvinnene som på tross av usaklige spydigheter fra nettroll som er mer opptatt av utsiden enn av innsiden, stadig tør å si hva de mener.
Boka lanseres i Tromsø 27. 10. 16
TBA.
#mensengerilja
Med redaktør Kine Karoline Bonde i spissen lager Utenfor Allfarvei Forlag bok om det
naturligste i verden: mensen. Mensen er samtidig også noe vi ikke snakker om, og noe mange kanskje skammer seg over.
Vi vil gjerne bryte ned noen tabuer rundt dette, og samler en gerilja av kvinner som deler sine øyeblikk med oss. Vi spør deg om tillatelse før vi bruker dine bilder og tekster i bok, men håper dere vil være med å dele med oss.
Dette vil bli en bok som vi håper kan gjøre det enklere for unge kvinner å få et naturlig forhold til menstruasjonen.
Følg oss på @mensengerilja og tagg dine bilder og ord med #mensengerilja i løpet av sommeren. I slutten av august samler vi alt det beste materialet til en bok.
Hvis du ikke vil legge dine historier eller bilder inn på instagram, kan du sende dem til redaktøren på kinekarolinebonde@gmail.com. Hun legger ut på insta, og da kan det kanskje komme til å se sånn ut:
Det er også rom og plass i boken for lengre tekster.
Og kanskje vi til og med får med noen tøffe gutter i geriljaen?
Mensen er kult! Mensen er dritt! Mensen er bra!
Velkommen til å være med i geriljaen!
Arctic Peace of Mind lansering_pressemelding
16. juni lanseres boken.
Alle som vil komme til Galleri Nord i Tromsø klokken 19:00 er hjertelig velkommen.
David van der Poel signerer bøker.
Presse bes ta kontakt med forlaget ved behov for illustrasjoner eller intervjuer med forfatter.
BAKEBAKEBAKE- TID FOR 17.MAIKAKE!
Ja vi elsker kake, og ja vi elsker 17.mai!!
I hele april gir ved deg fri frakt hvis du bestiller den syyyyyyykt fine boka til Camilla Johansen. Ikke bare det: du får også boken signert av forfatteren selv!
Djævelsk godt nærmer seg utsolgt, folkens. Skaff deg årets fineste bakebok og imponer dine venner og familie til 17. mai. Eller sørg for å bli invitert til noen som har fått boken i gave.. :)
Ha en strålende vår, lyset er tilbake!
Arctic Peace of Mind- ny bok fra Utenfor Allfarvei i juni
Vi er utrolig stolte over å kunne presentere "Arctic Peace of Mind" juni!
For alle fargeleggingsentusiaster er konseptet med fargeleggingsbøker for voksne velkjent. Det finnes mange bøker på markedet, til stor glede og avkobling for tusenvis av mennesker.
Men vi har registrert at de aller fleste bøkene på det norske markedet har motiver som kommer fra fjerne verdensstrøk, og er laget av forlag i andre land. Det kan umulig skyldes at vi ikke har flinke folk her i Norge, tenkte vi.
Derfor satte vi oss fore å finne en nordnorsk kunstner som ville lage en arktisk fargeleggingsbok i samarbeid med Utenfor Allfarvei Forlag. Og vi fant. Vi fant David van der Poel fra Tromsø. En ung mann som drømmer om å leve av kunst. Og David van der Poels strek er helt magisk, rett og slett. Derfor er vi så utrolig glade for at vi i forlaget med denne boken også kan gi et talent et visningsrom, som gjør at drømmen kan bli mulig. Han fortjener å bli sett. Gled dere!
David tegner nå. Han skal tegne helt frem til i mai, da går vi til trykk med denne første utgaven av en arktisk fargeleggingsbok for voksne. Denne boken lager vi på engelsk, slik at turister og besøkende denne sommeren kan få meg seg et helt unikt minne fra nord.
Arctic Peace of Mind vil ha tegninger av rein, gaupe, ulv, torsk, nordlys, fjell, molter, tyttebær... og mye, mye mer. Det vil ikke være en eneste tiger eller papegøye eller orkidé i Arctic Peace of Mind, men bare dyrearter og planter og scener fra et nordlig landskap. Vi vil også ha korte tekster som beskriver hva man kan se på tegningene. Dette tror vi kommer til å bli en bok som man både kan gi i gave, eller fargelegge selv.
Alle tegningene til David er tegnet for hånd. Det er ingen snarveier med datamaskiner eller fancy utstyr. Det er Davids fantasi og kreativitet og en meget stødig hånd som skaper magien i denne boken. Det er så utrolig flott laget at tegningene kan henge på en vegg, uten en eneste farge. Det er kunst av høy kvalitet. Derfor lanserer vi boken hos Galleri Nord i Tromsø, ca 15. juni. (Vi kommer tilbake med dato) med en utstilling av Davids arbeider.
David fortsetter å tegne utover sommeren. På sensommeren kommer vi med en norskspråklig tegnebok, med tykkere perm. Den engelske utgaven har myk perm og færre sider, slik at turistene lett kan få boken med seg hjem. Men selv om tekstene står på engelsk i den første utgaven, så er jo kunst og farger universelt. Så om du ikke klarer å vente på den norske utgaven til høsten, så er det ikke noe problem.
Den første nordnorske fargeleggingsboken i verden er på vei!
Påske med hengeræv og vingledager
Camilla Johansen kom med boken "Djævelsk godt" i høst. Året før startet hun eget bakeri. Hva gjør en travel bakerinne når det blir påske? Her er hennes favoritter, og et og annet tips til påskehyggen.
Hvis du vil skaffe deg hennes bok til påske, kan du bestille her:
Hva gjør en påske perfekt, Camilla?
Tekst: Veronica Melå
Foto: Camilla Johansen og Harriet Olsen
– Jeg ligger i stabilt sideleie, hahaha, neida. Jeg har drømmepåske hvert år på Slettfjellet i Balsfjord, sammen med familie på hytta. Storfamilien samles og vi spiller spill og går på ski og ikke minst sitter vi lenge på utedo.. Haha, nei det er vel det eneste minuset, forteller en lattermild påskeklar Camilla Johansen.
–I boka forteller du om rot-i-hop-kaka som moren din alltid pleier å lage. Har hun med denne i år også?
–Den er alltid med i en litt ufancy blå tupperwareboks som fraktes opp med snøscooter. Vi har ofte mange bursdager i påsken, og sånn blir det i år også. Så denne kaken er med i år også. Den er jo bare helt genial.
– Er en bakerinne lei av å lage mat og bake og vil helst slippe når det er ferie?
– Jeg har av en eller annen grunn blitt kjøkkensjef i påska. Det er deilig å lage mat i påska fordi man har så god tid. Alle hjelper til og alle er samlet rundt bordet. Når vi har gått på ski, og mamma og pappa går i badstua, så begynner jeg med maten. Selv om det ikke alltid er så planlagt, så trylles det alltid frem en dessert også. Vi pleier å ha med franske sjokoladekaker, litt enkle saker...
– Enkle saker? Det høres mer avansert ut enn hva de fleste har med seg på fjellet. Blir man kresen av å holde på med så mye god bakst hele dagen i jobben som bakerinne?
– Jeg liker å vite hva jeg spiser. Jeg spiser alt av hjemmelaget mat, så jeg er ikke kresen sånn sett. Men jeg putter ikke i meg butikkbakst, sånn er jeg nok blitt picky. Jeg baker heller opp gode brød og boller på forhånd, som har god holdbarhet. Müslibrød eller franske landbrød for eksempel.
– I boka di, Djævelsk godt, har du opskrift på et brød som du kaller morrabrød. Det har skapt mye latter i bakeriet. Blir det morrabrød i påska også da?
-Oppskriften på morrabrød pleier jeg å gjøre om til rundstykker i påska. Lett oppvarmet i ovnen med kokt egg og røkt ørret. Det er bare nydelig.
-Du skriver i boka at å samle familie og venner er den viktigste grunnen til å lage god mat. Mange trekker frem lange skiturer eller sol , snø og kvikklunsj som det beste med påske. Hva gjør deg lykkelig i påskeferien?
– Det er rett og slett å ha fri og samles. Jeg har tanter og onkler og søskenbarn som også har hytte på samme sted. Og vi er alle sammen er veldig glad i å være sammen. Og jeg blir veldig rørt av å se hvor glad pappa blir av at alle ungene er i lag. Pappa og onkel gjør mye for at vi skal trives og være i lag.
– Får du tid til å lese i påsken?
– Jeg har fått masse bøker i bursdagsgave, og jeg vet ikke hvilken jeg skal begynne med. Men jeg tror nok det blir en del krim. Det er litt uryddig lesing i påska, hvis jeg kan si det sånn. Jeg kræsjlander i sofaen, rød i kinnene og litt salig etter å ha vært ute, med en slapp stilongs med hengeræv, og sikkert et par majonesflekker etter frokosten. jeg krøller meg under et teppe og leser til jeg dupper av, og siden jeg ikke må rekke noe, så er det helt greit å sovne og våkne igjen, og så lese litt videre. Men det er en fantastisk følelse av at alt er lov, og alle pusler med sitt. Dette er en av de tingene jeg elsker med påske.
Har dere noen favorittspill?
– Vi er en quizfamilie, vi kan faktisk ende opp med å bli sure på hverandre, for vi er vel ganske kompetitiv alle sammen. Da pløyes quizene i alle avisene. Og så er det scrabble.
Og favorittgodterier?
– Jeg drikker alltid solo i påsken og spiser mandelegg fra Anthon Berg og sjokoladeegg fra Freia.
Favorittmiddager i påska?
– Lammelår med min nyinnførte tomatmarmelade, i år skal vi grille det på grillen for første gang. Når jeg oppdager en ny rett eller et nytt tilbehør, så innfører jeg sporenstreks en ny tradisjon. Pappa er veldig fornøyd med at det innføres nye mattradisjoner. Men vi har også en "vingledag" i påska. Da har vi ikke bestemt menyen, det er ingen som vet hva de får før akkurat den dagen det serveres. Ellers er menyen for hele påska bestemt på forhånd av familierådet. Vi ringer frem og tilbake og planlegger frem mot påske, men det er stort sette faste innslag hver år. Tilbehør og sånt kan variere. Pappa sier gjerne til mamma at "vi må spørre Camilla hva hun synes". Så det blir ganske mange sånne telefonsamtaler frem mot påske. Det høres helt psycho ut, men vi synes det er veldig artig. Vi har indrefilet på påskeaften. Mors kjøttkaker er også fast innslag, i tillegg til ovnsbakt torsk.
– Hva drikker dere i påska?
-Vi drikker ikke så mye alkohol i påska egentlig, men pappa har alltid med Chateauneuf de Pape, den er alltid med i påska. Det har blitt en tradisjon, men flasken varer gjerne hele påska. Og så har pappa og Ulf en kveldsknert som også har blitt en fast tradisjon som egentlig er helt idiotisk, men hører med. Det er en blanding av wisky, seven-up, vann og isbiter som må være istapper fra hyttetaket. Da koser de seg, og da er det god stemning.
-Og den ultimate påskekaka?
-Det er selvfølgelig suksessterte.
-Tenker du jobb når du har ferie?
-Nei. Det er de dagene i året da jeg tenker aller minst på jobb. Og det er helt nødvendig, og veldig deilig. Vi har shabby harrypåske, vi gjør mye rart og har våre sære tradisjoner. Men maten firer vi ikke på.
Djævelsk godt kan bestilles her.
Eller du kan lese mer om boken her.
God påske fra Bakerinnen og Utenfor Allfarvei Forlag :)
Glimt fra et glamorøst forlagsliv, del 2, brev til William Nygaard
Spiste du taco på fredager, William??
Jeg tenker av og til på den berømte forlagssjefen og direktøren for Aschehoug forlag, William Nygaard. Jeg møtte han på en fest en gang, for ca. 20 år siden. Han var veldig hyggelig. Fornem, distingvert, høflig. William ble født inn i en familie av redaktører og forleggere, og kursen hans var nok staket ut fra tidlig av. Han har gitt ut mange tusen bøker, og han har blitt skutt på for å ha gitt ut en av dem. Nå er det sønnen Mads som styrer skuta i Aschehoug. Hva gjør du nå, William? Og hvordan var dine første år som forlegger? Kjørte du 100 mil på et døgn med bilen full av bøker, som en støvsugerselger med ord i lasten? Neppe.
Forrige helg var jeg i Bodø, jeg skulle på et seminar. Kjørte fra Harstad dagen før, og lastet bilen full av bøker. Man kan jo aldri vite. Ringte Bodøs bokhandlere mens jeg kjørte, og avtalte leveringer av våre to utgitte bøker. Mistet ferga i Lødingen med tre minutter. Mens jeg ventet på neste ferge, fant jeg en fin, liten bokhandel der også. Følte meg som en av dem jeg daglig avfeier på telefonen; de som med overdrevent hyggelig stemme sier heiii og er så dus at man lurer på om man er i familie. Men den vennlige mannen som jobber minst like hardt som meg for å få folk til å lese på papir, kjøpte 20 bøker. God stemning i børbørsonbilen.
Så stod jeg der, etter en lang og fin seminardag, på vei hjem til Harstad igjen, en fredag kveld. I novembermørket, i regnvær, med 45 bøker i en handlevogn. På parkeringsplassen utenfor Nord-Norges største kjøpesenter som åpnet dagen før. Folk hadde sovet i kø fra 04:00, visstnok. Neppe for å kjøpe bøker. Kanskje de hadde billige støvsugere? Nettbrett? Det var ikke så mange andre som bar varer inn gjennom senterets hovedinngang, men mange som kom nedlesset ut. Jeg tenkte på William. Gikk han noen ganger sånn, med en handlevogn, med sine kjæreste og fineste bøker sirlig pakket i esker, rullende på grov asfalt med regndråper på brilleglassene og svette i sitt bølgete, sølvgrå hår?? Jeg begynte å le høyt, helt for meg selv, nå også gal kvinne med handlevogn, og tenkte på en annen mann jeg traff en gang, i San Fransisco, han hadde også en handlevogn. Og en hund. I handlevogna hadde han alt han eide. På toppen av klærne og maten og tingene i handlevogna lå hunden og sov. Jeg og den hjemløse mannen satt sammen på en benk ved Fisherman´s Wharf i mange timer. Jeg husker ikke alt vi snakket om. Det var ikke bøker. Kanskje det var om livet, liv som fyller mange bøker. Det var en fin stund, det husker jeg.
På parkeringsplassen i Bodø følte jeg meg aller mest som han, den hjemløse med handlevogn. Jeg er nok mer en Tomy Sharif enn en William, tenkte jeg mens jeg tenkte på William Nygaard og familiebedrifter, gründerbedrifter, om å ville noe så sterkt, om å gå glipp av fredagskvelder hjemme med ungene. Jeg skulle kjøre bil i seks timer, jeg hadde god tid til å tenke, til å lengte.
Spiste dere taco på fredager, William? Gikk du glipp av mange kvelder med ungene dine, William? Var det verdt det?
-Vennlig hilsen en som har startet et lite forlag og lurer på mye.
Anmeldelse av HAVET i tidskriftet BIOLOG nov. 2015
Havet
Mat, makt og meninger
Den som har fulgt med i debatten om hva vi i Norge skal leve av etter oljealderen kan ikke unngå å ha fått med seg at havet og dets ressurser vil komme til å spille en viktig rolle fremover. For den som har vokst opp langs kysten fra Vestlandet og nordover kommer nok heller ikke dette som noen stor overraskelse. For mange av de andre som på Sør- og Østlandet eller i innlandet, kan fiskerinæringen fremstå som et mangehodet troll som det ikke alltid er like lett å forstå seg p. Takk derfor for en bok som bringer frem mye av det som rører seg i dette opprørte havområdet. Boka utgjør en helhet som vil kunne bringe klarhet hos både informerte og uinformerte lesere. Dette er nemlig kunnskap samlet av mange og gjord tilgjengelig for alle av en som bryr seg om fremtiden for Norge og nye generasjoner.
Boka havet forteller og diskuterer om havets viktighet gjennom 23 til dels veldig forskjellige artikler og intervjuer. Men boka er mye mer enn dette, det er også en kokebok der syv av vår mest friske og nyskapende kokker har fått lov til å gi oss noen av sine favorittoppskrifter på god sjømat. Dermed blir ikke boka kun en innføring i muligheter og utfordringer, men også en inspirasjonskilde for å spise sundt og godt.
Layout og bildebruken er meget gjennomført og 140 fotografier formidler mat, landskap, fisk og fiskerier på en meget tiltalende og proff måte. Bokas intervjuer og artikler utgjør et potpurri av meninger. Her finnes alt fra en veldig forutsigbar artikkel av fiskeriministeren, som mest egner seg som lektyre på senga dersom man ikke får sove, til spenstige innlegg fra folk som har tenkt mye og vel. Ingen vil være enig i alt som sies, fordi dette er ikke noen bok for menigheten, enten den hører hjemme her eller der. Intervjuene bringer også frem andre meninger og får frem mange av valgene vi står overfor. Her er talsmenn for de som mener at kysten i nord er i ferd med å bli avviklet, men også for de som er med på det de mener er en planmessig historisk uunngåelighet. Her finnes innlegg av ungdom som Gaute Eiterjord fra Natur og ungdom, marinbiologer som Kriss Rokkan Iversen, kunstnere som Ola Bremnes, økonomer som Edgar Henriksen, historikere som Pål Christensen og politikere som Helga Pedersen.
Heldigvis har også fiskerne fått god plass, både de med mange og store kvoter, og representanter for kystfiskerne med mindre kvoter. En av de mest innsiktsfulle artiklene er skrevet av Nils Torsvik, ansvarlig redaktør i Fiskeribladet Fiskaren. Han har fulgt fiskerinæringen fra han var pur ung fisker på farens båt, via studier i Tromsø og jobber i Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet og siden 1992 i Fiskaren og Fiskeribladet Fiskaren. Også hans kollegaer Arne O. Holm og Gunnar Grytås har innsiktsfulle artikler om de valgene vi står overfor. Og Bente Aasjord forklarer at sjarkromantik egentlig er, og det er langt fra en ny type dameromaner med kjærlighet om bord i romantiske små fiskebåter.
Oppdrett er også med. Både gjennom en historisk artikkel av Bjørn Hersoug og Geir Ove Ystmark, en talsmann for oppdrettsnæringen. Oppdrett er også omtalt av andre, men det kunne kanskje vært gitt mer plass til noen av dem som er mest kritisk til denne næringen. Gjerne i en diskusjon med en mer sober forsvarer av oppdrettsnæringens positive sider.
Denne boka er ideen og hjertebarnet til en person: Veronica Melå, som også har vært redaktør og som har startet forlaget Utenfor Allfarvei for å utgi boka og fremtidige prosjekter. Dette er det nye forlagets første bok og må sies å være en usedvanlig vellykket debut bok. Les og lær…
Havet
Mat, makt og meninger
Utenfor Allfarvei forlag
368 sider
Veiledende pris 399,00
Henning Røed,
På trykk i tidsskriftet BIOLOG,
November 2015
Bakerinnen portretteres over ni sider magasinet BAKE i september!
Et utrolig flott intervju med deilige oppskrifter, røper litt av hva du har i vente når boka "Djævelsk godt" lanseres i oktober. Boka kan kjøpes her!
BAKE er et av Aftenpostens magasiner, som desverre legges ned fra nyttår. Men heldigvis rakk de å komme til Harstad for å møte Camilla Johansen i hennes bakeri "Bakerinnen". Bladet er i salg fra 14. september.
Vi har fått lov til å legge ut disse sidene på våre hjemmesider, og er stolte over Camilla og alt hun har fått til. Når "Djævelsk godt" lanseres er det et resultat av hardt arbeid og glød for god mat, Camilla leverer alltid høy kvalitet. Og har det artig mens hun gjør det! :)
Så mens du venter på bok, kan du lese mer om Camilla her, eller stikk i butikken og kjøp bladet BAKE. Og forhåndsbestiller du bok her, får du en gave fra oss og signert bok fra Camilla. Husk forhåndsbestilling før 17. oktober.
Bakerinnen på besøk hos Wenche i God Morgen, Morge/ TV2!
Det er ikke mange steder i medie-Norge som slår God morgen, Norge hos TV2, når det gjelder seertall. Til tross for at det er tidlig morgen. Utenfor Allfarvei Forlag skjønner veldig godt at de vil ha besøk av en morgenfrisk nordlending som er to dager unna å lansere boken "Djævelsk Godt!"
Dette gleder vi oss til, og Camilla, hun grugleder seg, men som alt annet; dette tar hun på strak arm! Hun skal bake sammen med Wenche, og dette kommer til å bli helt herlig!
Vi legger selvfølgelig lenker til sendingen, når den er over 20 okt.
Men det er mye spennende som skjer, helt fortjent har boken til Camilla fått masse oppmerksomhet, allerede før lansering!
Djævelsk lyst på kake?? Nå er årets lekreste, diggeste, saftigste, deiligste, og mest fristende, upretensiøse og farlige bok på plass i nettbutikken! :)
Vil DU lære å bake som Bakerinnen Camilla Johansen??
En Camillakake er ikke bare en kake. Og "Djævelsk godt" er ikke bare en bok. I oktober lanserer Utenfor Allfarvei Forlag matglede og overskudd, humor og energi, bakeentusiasme og veldig, veldig mange kalorier samlet på 224 sider.
Hvis du ikke har hørt om Camilla, Bakerinnen som vant Pascals hjerte og halve kongeriket da hun ble nummer 2 i Hele Norge Baker, så vil du bli kjent med henne denne høsten.
Det kommer mange bøker om kaker, men det er bare denne du trenger. Boken har fire kapitler; hvor både kaker, brød og boller, småsnacks og tilbehør blir behandlet med den samme kjærligheten til gode råvarer og ekte håndtverk.
Boka kan forhåndsbestilles fra og med 1. september.
Alle som bestiller før lansering i oktober får en ekstragave fra Camilla, og en personlig hilsen fra henne. Dette blir årets julegave!
Sjekk www.nettbutikkutenforallfarvei.no
Djævelsk fin bakebok er på vei!!
Nå nærmer bokhøsten seg, og Utenfor Allfarvei Forlag er superstolte over å ha fått Bakerinnen Camilla Johansen på laget! Hennes bok "Djævelsk godt" er 224 sider spekket med deilige oppskrifter, herlige historier og nydelige bilder av Harriet Olsen. Dette blir en high-carb bok for alle de som tar til motmæle i disse lavkarbotider. Det er også en bok for de som bare av og til unner seg sukker og smør, men som når de gjør det, vil gjøre det med de beste smakene!
Ser det ikke herlig ut?? Camilla Johansen, for mange kjent gjennom serien Hele Norge Baker, driver bakeriet "Bakerinnen" i Harstad, og kan med rette kalle seg en baker, da alt hun lager er med ekte råvarer og godt gammeldags håndtverk, det er ingen snarveier her!
Om kort tid lanserer vi forhåndssalg på denne boken, som garantert vil ligge under manges juletrær i år, hvor du som bestiller før lansering i oktober får signert kopi med en hyggelig hilsen, og en ekstragave fra Camilla...
Følg med på www.utenforallfarvei.no og på facebooksiden vår!
Terningkast 6 fra Altapostens anmelder 20.7.15
Det har kommet mange tilbakemeldinger på facebook, mail og sms i disse 4 ukene siden lansering av boken Havet. Mat, makt og meninger. Nå kommer vårt første terningkast. Og det er er full pott fra Altapostens anmelder, Solgunn Solli.
Anmeldelsen kan også leses på Sollis bokblogg:
http://solgunnsin.blogspot.no/2015/07/havet-mat-makt-og-meninger-utenfor.html
Pressedekning fra Fiskeribladet 24. 6, etter lansering av boka Havet. Mat, makt og meninger 23.6.
Redaktøren sitter og myser i sola etter lansering av boka Havet. Mat, makt og meninger, og ser ut som hun er veldig fornøyd. Fiskeribladet Fiskaren hadde denne saken på trykk den 24. juni, dagen etter lansering. Vi har ikke lenke til artikkelen på nett, da Fiskeribladet har betalingsmur. Men om du er interessert i nyhetsstoff om fiskeri, er et abonnement der slett ikke dumt. Eventuelt kan man kjøpe avisa på papir.
I dag under Festspillene: Anneli Drecker med låter fra plata Rocks and Straws, Veronica Melå med utdrag fra Havet. Mat, makt og meninger og oversetter Roy Frode Løvland om Arvid Hanssen...
I dag under Festspillene: Anneli Drecker med låter fra plata Rocks and Straws, Veronica Melå med utdrag fra Havet. Mat, makt og meninger og oversetter Roy Frode Løvland om Arvid Hanssen... Se film fra Harstad Tidende her.
Det har vært en veldig begivenhetsrik uke for det som sikkert er Norges minste forlag.. Utenfor Allfarvei Forlag har fått dele gode øyeblikk og lansering med mange fine mennesker. I dag var det altså "Fisk i populærkulturen" - et samarbeidsprosjekt mellom Festpillene i Nord-Norge og Utenfor Allfarvei Forlag. Vi opplever å bli møtt med begeistring og gode ord her i Harstad, og nå er det er boklesere i både Drøbak, Nittedal, Bergen og Larvik, for å nevne noen, som har funnet oss og bestiller bøker. Det er helt utrolig flott. Nordnorsk kystkultur, nordnorske problemstillinger innen fiskeri- og sjømatfeltet er interessante for flere enn oss som bor her! Kanskje vi skal driste oss til å si at disse problemstillingen både er regionale, nasjonale og internasjonale..? Det som skjer i havet vil før eller siden berøre oss alle... Uansett veldig fint at boka reiser både kort og langt, og får fornøyde lesere i både nord og sør!
Og i dag fikk vi høre Anneli Dreckers stemme, en stemme som går rett inn til margen hver gang, når hun fremførte sine nye melodier med Arvid Hanssens tekster på engelsk. Den kloke og begavede Roy-Frode Løvland, bosatt i Sørreisa, grep oss også med sine betraktninger. Veronica Melå leste teksten "Svømmer fisken ut av musikk og litteratur?" fra boken Havet. Mat, makt og meninger, skrevet av Ola Bremnes. "Fisk i populærkulturen" ble utsolgt, til manges skuffelse. 150 mennesker så ut til å ha en like fin time som oss på scenen. De som ikke fikk det med seg kan se et filmutdrag fra Harstad Tidende her.
Nå er det helg, og ukas mange inntrykk skal fordøyes. Takk til dere som har fulgt med oss så langt.
Mvh. Utenfor Allfarvei Forlag
Film fra lanseringsfest og vår første anmeldelse av boken Havet. Mat, makt og meninger. "Et mesterstykke" sier anmelderen!
Fantastisk anmeldelse fra Øyvind Arvola i Harstad Tidende. Og en filmsnutt fra lanseringen den 23.6.2015, med Ola Bremnes, Sigrid Sparboe og Kvæfjord mannskor..
Det var en fantastisk halvannen time for oss som har laget bok. Ca 150-200 gjester så også ut til å ha det fint, med mat fra Anders Sletten, Johan Port, Lasse Berg Jensen, Sigrid Rafaelsen, Kim-Håvard Larsen og Ørjan Thomassen. Ola Bremnes og Sigrun Loe Sparboe sang så vakkert, og Evy-Ann Rasmussen leste utdrag fra boken.
Vi skal komme med flere bilder. Men filmen gir et godt innblikk i lanseringsfesten.
Nå skal boken ut og stå på egne ben. Dette blir spennende!