Anders Sletten, en av de vidunderlige kokkene i boka Havet. Mat, makt og meninger, presenteres som "ung og lovende" over 8 sider i Norges største matmagasin!! Så fortjent!

Vi er så stolte av Anders, som har fått denne fine presentasjonen! Og vil du oppleve hans mat, så må du ta turen til Hoelstuen i Harstad. Det anbefales!

I det samme magasinet presenteres boka over 10 sider. Det betyr at den kulinariske hovestaden i nord, Harstad, ruler i juninummeret av Mat fra Norge. 

Ser det ikke utrolig bra ut??! Gratulerer, Anders, vi heier på deg! 
-Utenfor Allfarvei Forlag

Norges største matmagasin vier boken Havet. Mat, makt og meninger 10 hele sider i juni-nummeret.

10 sider om Havet. Mat, makt og meninger i Norges største matmgasin!! Mat fra Norge, som gis ut av Aftenposten, når ut til 120.000 lesere. Når magasinet kommer i handelen samtidig med vår lansering den 23. juni- så betyr det at mange vil få vite om at vi finnes! Det er utrolig hyggelig for et nyetablert forlag. 

Vi har fått tillatelse av Mat fra Norge til å legge hele saken ut på våre nettsider. Bladet kan dere få tak i ved å abonnere eller kjøpe det i løssalg i butikkene. Og om dere vil lese mer etter å ha lest denne artikkelen, ja, da er det bare å bestille. Årets gavebok, mener selvfølgelig vi...  Utsending av bøker starter den 23. juni. 

Redaktøren av Mat fra Norge har valgt ut noen oppskrifter til magasinet, men boken har hele 60 deilige sjømatoppskrifter fra våre eminente Harstad-kokker. Gled dere! 

Havet. Mat, makt og meninger har 80 bilder fra hele den nordnorske kysten, av Stian Klo, Veronica Melå, Tommy Simonsen, Ingun A. Mæhlum og Audun Rikardsen. I tillegg har Harriet Olsen fotografert all maten. Denne boken er en fryd for øyet. Du trenger ikke lese et eneste ord for å ha stor glede av den! Men om du leser de 23 artiklene fra 28 bidragsytere, så vil du få kunnskap om fiskeressursene våre og politikk og forvaltning som ligger bak. Artiklene er skrevet av landets fremste forskere, politikere, samfunnsvitere, journalister, historikere og økonomer... ja til og med landets mest folkekjære visesanger skriver om havet. 

Og så maten da, og de deilige råvarene våre. Kim-Håvard Larsen, Sigrid Rafaelsen, Ørjan Thomassen, Thomas Weickert, Johan Port, Anders Sletten og Lasse Berg Jensen leverer altså gull fra havet. 60 oppskrifter på lett, avansert, sofistikert og rustikk mat, for hobbykokken som kan litt og vil mer! 

Her finner du mer om Mat fra Norge

Og her finner du nettbutikken til Utenfor Allfarvei Forlag

 

De første 25 bøkene har ankommet Harstad! Nå venter vi bare på 14 paller med 3975 bøker til... som snart kan sendes ut til DEG!

Et etterlengtet syn. Ikke bilen. Ikke mannen. Men det han bærer på. 25 bøker sendt fra kontinentet, men med innhold fra nord. Havet. Mat, makt og meninger har kommet hjem. 

Der kom han, julenissen so to speak, i kledelig rødt! En forventningsfull forlegger tar i mot 25 bøker fra trykkeriet, flerrer opp papiret.. En stor dag! En av mange store dager, som kanskje synes små for andre. Men man skal gjøre sine gleder små. Da blir man oftere glad. 

Og så kunne man endelig sette seg ned med en velskap liten tjukkas, med vitale mål 1,344 kilo, 20,5 x 25 cm. Helt perfekt! 

Gleden er stor. Faddere og bokens viktigste bidragsytere, Harriet Olsen og Tommy Simonsen, kom raskt på besøk, og klarte ikke å ta øynene fra Havet. 

Men aller mest stolt er nok bokens mamma. Veronica Melå planlegger å sove sammen med en stabel bøker i natt. Og vil nok ligge våken og se på mirakelet hele natten. 

Det er en stor dag for oss i Utenfor Allfarvei Forlag. 

Rampestreker blir bok-cover. Omtale i Harstad Tidende 6.juni 2015.

Nyheter Rampestrek.jpg

Torgeir Riise og Petter Bratland er duoen i Rampestrek som laget street art-torsken til coveret av Mat, makt og meninger. De har også laget fimen som ligger på forsiden, lenket fra forlagets vimeoside. Vi fra forlaget er veldig glad i ord og meninger, og innenfor street art og grafitti finnes de sterkeste meningsytringer og en enormt sterk esetetikk. Det er nok ikke siste gang vi samarbeider med artister innenfor denne sjangeren. For de som ikke har vært i Vardø, vil vi anbefale et besøk. Kommunen lot artister fra inn- og utland spraye byen fargerik, og nå kan man se street art over alt, blant slitne kaianlegg, nybygg og gamle hus. Veldig spennende. Her i Harstad kan man også finne noen vegger som er dekorert, men det kunne gjerne vært mer. 

Torgeir og Petters arbeid vil også være synlig i Festspillene. De har flere spennende oppdrag gjennom uka. Vi heier på Rampestrek! 

SMS-bilder av innbundet bok fra trykkeriet i dag...

Man vet man har funnet seg et godt trykkeri- når det kommer en sms fra markedsavdelingens skjønne Martina, med beskjed om at boken er innbundet, og klar for avreise til Norge. 
-I was the first to touch your beautiful book, skriver hun i en beskjed. 
Da forlegger Veronica Melå besøkte trykkeriet i Slovakia for noen uker siden, ble vi kjent med hverandre under trykkeprosessen. De fikk også en forståelse av at Utenfor Allfarvei Forlag ikke bare jobber forretningsmessig med utgivelsen- men at hele følelsesregisteret er involvert. Og de skjønte også at vi venter i spenning på å se vår første utgivelse. 

Gledelig og hyggelig start på dagen, nå er det ikke lenge til boka er her!

Den kulinariske hovedstaden i nord: Harstad i magasinet Mat fra Norge mai 2015

Harstad vies 6 sider i mai-nummeret av Mat Fra Norge (gis ut av Aftenposten)- og alle kokkene og restaurantene som har bidratt med oppskrifter til Havet. Mat, makt og meninger er med! Veldig hyggelig for byen, og vel fortjent for våre flinke kokker! 

Journalist Pia Strømstad siterer forlagsredaktør Veronica Melå på følgende: 
-Jeg vil påstå at Harstad er Norges kulinariske hovedstad. (...)
Forlaget nevnes også fordi utgivelsen Havet. Mat, makt og meninger har de fleste av disse kokkene representert i boka. Det røpes også herved at Utenfor Allfarvei Forlag får en flott reportasje om boka i juni-nummeret av Mat fra Norge. 

Skal du besøke Harstad, så anbefales du av journalisen å komme SULTEN. Velkommen til Harstad, gourmetbyen i nord! 

(Sidene er gjengitt med tillatelse fra Mat fra Norge/ Aftenposten)

Utenfor Allfarvei Forlag i samarbeid med Festspillene- Anneli Drecker og forlaget 26. juni 2015 om "Fisk i populærkulturen".

Nok en gang inviterer Festspillene til de tradisjonsrike møtene mellom, tekst, musikk og suppe. Anneli Drecker kommer fredag i Festspilluken, under overskriften ”Fisk i populærkulturen”. Her blir det musikalske godbiter fra hennes nye og kritikerroste album ”Rocks & Straws”, og Veronica Melå vil fremføre utdrag fra Ola Bremnes’ tekst i boken ”Havet. Mat, makt og meninger”.

Les mer

Utenfor Allfarvei Forlag i Norge Rundt

Norge Rundt, Norges eldste tv-program med gjennomsnittlig 800.000 seere, sendte dette innslaget den 15. mai 2015.
Her presenteres Kim-Håvard Larsen og Sigrid Rafaelsen fra Umami. Disse kokkene er blant de 7 som har oppskriftene i boka Havet. Mat, makt og meninger. I tillegg intervjues redaktør Veronica Melå om kystreisen hun har tatt for å lage boken. I dette innslaget er det fokus på ufesk, altså de artene som man ikke bruker i like stor grad som de mer vanlige torsk, sei og kveite.

Norge Rundt